Honjo

Honjo Kulturexport

Kulturexport

Honjo inledde
sin första internationellt samarbeta och kultur export i oktober 2012 i Lagos, Nigeria. Samarbeta partner är FreeStyla Records och FeestylaGold Records. FreestylaGold Records är en Nigeriansk musik och film företag som arbetar med produktion och marknadsförening av Afrikansk musik och filmer i hela världen. FreeStyla Records är en svensk skivbolag som har sin hemstad i Göteborg. Målet med Honjos internationell kultur export är att exportera svensk musik kultur med en inbäddad svensk demokrati och värdering, mänskliga rättigheter, barnen och kvinnors rättigheter och jämlikhet mellan man och kvinna. Detta främjar vi genom musik och filmer. Även på musik och film produktion prioriteras vi framför allt tjejer eftersom de är en utsatt grupp för marginalisering. Honjo menar att för att verkliga Göteborgsstads ambition av Göteborg som en kultur stad måste Göteborg söker sig andra samarbeta partner i andra länder. Dessutom hävdar Honjo att vi inte kan ha en kultur stad om vi inte kan satsa för internationell kultur export. Detta innebär att Honjo kommer att jobba med Göteborgsstad för att starka Göteborgs vision om Göteborg som kultur stad.

Honjo in Gambia
Enligt FN är det upp till 57 människor som har omkommit sedan en båt från Gambia med omkring 150 migranter ombord sjunkit utanför Mauretaniens kust. I Gambia är det också många barn och ungdomar som ger sig iväg genom Libyen för att ta undermåliga båtar till Europa för ett bättre liv. Honjos projekt ska motverka barn och ungdomar att ta sig illegalt till Europa från Gambia. Projektet är baserad framför allt på demokrati, och jämställdhet mellan killar och tjejer, integration mellan olika kulturella bakgrunder. I Gambia kommer vi samarbeta med OBoy & Gambian Child och Lamin Bah. Projektet komma att omfatta workshop, seminarer, teater, drama och uppträdande som är riktad till illegal båtmigration.

Kultur i Centrum

Kontakt:
Honjo Kulturexport

Köldgatan 11

418 32 Göteborg/ Sverige

Tel: +4673 7545 090

E-Mail: info@honjo.se

Honjos Mission:
Our Purpose is to create an intercultural and musical exchange platform for people, organizations, cultures and music. We want to contribute to global peace, human rights, democracy and equality. Honjo achieves these missions through concerts, like LIVE Performances, Festivals, Djs and Club Nights, Workshops and Seminars.

Gallery:

The African Way TAW Dj LV The African Way TAW Lankusa AKD TAW Chidima TAW COGGI