Honjo

Honjo Kultur Export

Nationella Projekt

Vi arbetar med barn och ungdomar från olika kulturella bakgrunder och statsdelar som Angered, Frölunda, Hisingen, Hammarkullen med flera. Honjo inleder ett barn och ungdoms projekt för alla barn och ungdomar som är musik & dans intresserad. Projektet arbetar aktivt med och vilar på demokratins grunder där jämställdhet, delaktighet och inflytande är självklart. Målet att visa och uppleva integration mellan olika kulturella bakgrunder är en av de viktiga bitarna i det samhällspussel vi alla är medskapare till.

funktionshinder Personer med funktionsnedsätt ning i focus: Våra nationella projekt omfattar även personer med rörelsesvårheter. Honjo tycker att personer med funktionshinder ska ha lika möjligheter som alla andra. Detta menar Honjo att funktionsnersättning inte ska vara en nackdel utan en uppmaning. För att omvandla den negativa nedvärderingen av personer med funktionsnersättning har vi anpassat vår verksamhet för att inkludera de. Detta gör vi genom att arrangera konserter och event som personer med funktionshinder kan uppträda, del ta i planering och även bokning av artister med mer. Du kan klicka på FreeStyla TV om du vill veta mer om oss.

Kviberg Scen

Kviberg Scen Honjo ska ha musik och dans underhållning och Workshop varje lördag och även söndagar från kl. 11.00-15.00 i Kviberg på lastkajen ”Kviberg Scen” från maj 2015 till oktober 2015. Kviberg Scen ska vara en musik och dans plattform för alla barn och ungdomar. Programmet för alla aktiviteter för scenen kommer att göras av barnen och ungdomarna själva, t. ex tema av helgen, artist bokning osv. Detta kommer att även omfatta olika musik genre och dans stilar. Scenen är också öppet för pigga pensioner som är musik, dans och kultur intresserade. Eftersom Göteborgs gatorna är stängda för musiker har Honjo öppnat en scen för att erbjuda de musiker, framför allt barn och ungdomarna, en arena. Kviberg Scen är helt kostnadsfri för artister och föreningen jobbar helt gratis.
Varför vill Honjo ha Kviberg Scen?

Vi utgår ifrån att Göteborg är en mycket vacker, trevlig och harmonisk stad och att upprätthålla det måste organisationer och privata individer hjälpa kommunen. Målet är att minska våldet, mobbningen och gängbråken, både i skolorna och i samhället. Detta gör Honjo genom att engagera sig i föreningsliv, träffa barn och ungdomar och att skapa olika barn- och ungdomsprojekt så som 7-Miles Projekt och Kviberg Scen. Vi vill bidra Göteborgsstad med vår kunskap, tid, erfarenhet och gratis arbetskraft så att Göteborg kan uppnå sitt mål som en interkulturell och multikulturell stad. Vi är medvetna om att varje framgångsrik kommun har sina medborgare och organisationer bakom sig och Honjo Kulturförening vill vara en av dem organisationer som ska samarbeta med Göteborgsstad.
Vad kan band och artister tjäna på att spela på Kviberg Scen?

- Band och artister tjänar på att hitta ny publik.
- Gratis Scen med bra ljud och ljus kvalitet.
- Fika.
- Gratis marknadsföring.
- En video på Youtube från Kviberg Scen.
- Mjölighet att utöka sina kontaktnät genom att träffa andra musiker, artister mm.
Vad kan samhället tjäna på att ha Kviberg Scen?

- Sysselsätter barn och ungdomar efter skol timmar, speciellt på helgerna.
- Kviberg Scen är drog och alkoholfri musik och dans plattform.
- Genom att sysselsatta barn och ungdomar på helgen hoppas vi kunna minska antal krossade fönster, misshandel och gängbråk i samhället.
Vad kan Kulturhus Kviberg och Kviberg Marknad tjäna på att ha Kviberg Scen?

- Att omvandla Kulturhus Kviberg och Kviberg Marknad till ett riktigt barn och ungdoms mötesplats alla dagar i vecka.
- Att profilera om Kviberg Marknad från enbart marknad, helg handel till en mångaktivites mötesplats.
- Att utöka antal besökare och att skaffa ny publik till båda Kulturhus Kviberg och Kviberg Marknad. Kviberg Scen samarbetar med FreeStyla TV, FreeStyla Records & ABF. För mer info kontakta:
Freedom Jabang
Tel: 073 7545 090
E-Mail: info@freestylarecords.com
Du kan också besöka oss på Kviberg Scen

FreeStyla Studio

7-Miles FreeStyla Studio samarbetar med Honjos barn och ungdomars musik produktion och utveckling. Studion är öppet och tillgänglig för alla barn och ungdomar från olika stadsdelar och kulturella bakgrunder. Honjo hoppas att samarbeta med FreeStyla Records sedan kan öka intresset för fler barn och ungdomar att aktivt engagera sig i föreningsliv i stadsdelen. Det är många barn och ungdomar som inte är anslutna till någon förening och det är därför viktig för Honjo att prioritera dessa grupper. Honjo vill också rekrytera framtidens ledare både för liknande projekt och föreningar och för att utveckla idéerna och sprida kunskap om Honjos musik projekt till olika delar av staden. För mer info kontakta:
Freedom Jabang
E-Mail: info@honjo.se
Du kan också besöka oss på FreeStyla TV

Dj Utbildning

Dj Utbildning Honjo Dj-Skolan Att jobba som DJ är utmanande, inspirerande och inte minst glädjegivande! Honjos DJ-Skolan erbjuder den mest kompletta DJ-utbildningen med flera av Göteborgs bästa och mest framgång DJ's som instruktörer. Utbildningen kräver inga förkunskaper bara intresse att bli en Dj. Verksamheten bedrivs i Göteborg och utbildningen samt workshop ges här på Kulturhus Kviberg/ Kviberg Scen. Vi står redo för att dela med oss av vår kunskap och erfarenhet, och ser fram emot att vara med på din tripp mot att bli en kvalificerat World-Wide -DJ! Honjos barn och ungdomsradio samarbetar med FreeStyla Radio. För mer info kontakta:
Georgette Ayim
E-Mail: georgette.ayim@honjo.se.
Du kan också besöka oss på FreeStyla Radio

Modell Projekt

Modeller Kaze Models. Unga Modeller : Vi använder oss modevisning som en plattform för att attrahera barn och ungdomar till Honjo. Modevisning ska bygga upp kapacitet och självförtroende bland unga tjejer och killar. Idag är det många tjejer och killar som vill bli modeller men saknar scen och plattform eller modell agentur. Modeller kommer att tränas Cat Walk, Runway, lära sig att använda Afrikanska kläder mm. Honjo arrangerar modevisningar för sina modeller för att marknadsföra sina unga modeller. Ambitionen är att stora och etablerade affärer kan hyra in dem som modeller. The African Way Fashion Shop är ett starkt samarbete partner för våra unga modeller. Honjos modevisningsprojekt är i samarbetet med Kaze Models. För mer info kontakta:
Diane Kaze
Tel: 0735822745. Du kan också besöka oss på Kulturhus Kviberg/ Kaze Models

Kultur i Centrum

Kontakt:
Honjo Kultur Export

Köldgatan 11

418 32 Göteborg/ Sverige

Tel: +4673 7545 090

E-Mail: info@honjo.se

Honjos Mission:
Our Purpose is to create an intercultural and musical exchange platform for people, organizations, cultures and music. We want to contribute to global peace, human rights, democracy and equality. Honjo achieves these missions through concerts, like LIVE Performances, Festivals, Djs and Club Nights, Workshops and Seminars.

Gallery:

The African Way TAW Dj LV The African Way TAW Lankusa AKD TAW Chidima TAW COGGI